Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise este obligatorie

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2020

Ministrul Sănătății atenționează că măsurarea temperaturii persoanelor care intră într-un spațiu închis, indiferent că-i instituție publică sau spațiu comercial este obligatorie în perioada stării de urgen

Pe aceeași temă

Ministerul Sănătății intervine cu precizări suplimentare după ce au apărut mai multe discuții referitoare la modalitatea de triere a celor care intră în spații închise în funcție de temperatură și în legătură cu obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise și în mijloacele de transport în comun precum și dezinfectarea mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Atfel că „triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

„Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis”, se arată în comunicat.

Ministerul menționează că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

„Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, se mai arată în comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22