Ministerul Sanatatii: Toti dezinfectantii din spitale vor fi supusi unor teste noi

Dora Vulcan | 08.09.2016

Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene, anunta Ministerul Sanatatii.

Pe aceeași temă

 

 

Producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat. Ministerul a adoptat o serie de masuri stricte de autorizare si verificare a produselor biocide, printre care teste de eficacitate in laboratoare acreditate si noi masuri de avizare a produselor la intrarea pe piata.

 

 

Masurile adoptate de Ministerul Sanatatii in privinta dezinfectantilor:

 

 

1. Masurile imediate

 

 

Toate produsele biocide din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene. Producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte.

 

 

Testele vor fi efectuate pentru fiecare actiune declarata a fiecarui produs. Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, trei actiuni diferite (bactericid, sporicid si virulicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte trei buletine de analiza a eficacitatii, unul pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

 

 

 

2. Masuri noi de avizare a produselor biocide la intrarea pe piata

 

 

La intrarea pe piata a unui produs biocid nou din categoriile TP1 si TP2, producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte odata cu dosarul de avizare rapoarte de eficacitate realizate in doua laboratoare acreditate distincte pentru fiecare actiune declarata.

 

 

Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, doua actiuni diferite (bactericid si sporicid), atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte patru buletine de analiza, doua pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22