Miniștrii ALDE au demisionat, cu excepția Ramonei Mănescu. Lista interimarilor, trimisă la Cotroceni

Dora Vulcan | 27.08.2019

Miniștrii Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton și-au dat marți demisia, după prima ședință de guvern de după ruperea coaliției PSD-ALDE, denunțată luni de ALDE.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă îi va trimite în aceeași zi președintelui Klaus Iohannis propunerile de interimari pentru portofoliile ocupate până acum de cei trei demisionari la Energie, Mediu și relația cu Parlamentul.

Posturile acestora ar urma să fie ocupate de Niculae Bădălău - Energie, Ioan Deneș - Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.

”Au fost depuse demisiile la SGG. Au fost trimise la Cancelarie pentru înregistrare, urmează procedura normală. (...) Premierul va trimite în această după amiază propunerile de interimari”, a declarat Nelu Barbu,

Apropiată a premierului Viorica Dăncilă a refuzat să respecte decizia ALDE de ieșire de la guvernare și rămâne la Ministerul de Externe. Ea a fost lăudată marți de premierul Dăncilă pentru decizia sa la începutul ședinței de guvern. Ea a spus că Ramona Mănescu "a înțeles că responsabilitatea guvernării este mai presus de orice interes politic".

În urmă cu o zi, Mănescu și-a anunțat intenția de a rămâne în guvern, în ciuda avertismenului lansat de președintele ALDE, invocând interesul României.

„Înțeleg poziția ALDE, o respect, dar pentru România, să dea semnale că este inconsecventă e un lucru rău. Îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situația și reușesc să avansez negocierile pe care le am cu oficialii europeni. Suntem într-un moment în care pentru România trebuie luate niște decizii care ne vor afecta pentru următorii 5 ani”, a spus Ramona Mănescu.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni, după retragerea ALDE de la guvernare că miniștrii care refuză să demisioneze din guvern vor fi excluși din partid.

„Nu am îndoieli că dl Tăriceanu va face ceea ce a spus că va face. Îmi asum să pierd eu politic, pe plan intern, dacă așa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung”, a spus Ramona Mănescu.

Ea spune că nu va trece la PSD, așa cum s-a speculat pe seama refuzului său de a părăsi guvernul.

„Nu trec la PSD, asta e clar. Eu îmi continui misiunea ca ministru de Externe și cred că asta e suficient”, a mai spus Mănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22