Miniștrii USR-PLUS și-au depus demisiile la Guvern. Cine vor fi interimarii de la PNL

Laurentiu Gheorghe | 07.09.2021

​„În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris pe Facebook Dan Barna.

Pe aceeași temă

În cursul acestei zile, Dan Barna va avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Aceasta vine la doar trei zile de la atacul dur al șefului statului la USR-PLUS pe care l-a acuzat că a făcut alianță toxică cu AUR. Dacian Cioloș nu va fi prezent la Palatul Cotroceni, acesta având programată o întâlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

„Prezența mea la Elysee, cât și a celorlalți europarlamentari din USR PLUS și din alte 21 de partide liberale din Europa, este programată de câteva luni, așa cum în general întâlnirile importante se stabilesc cu mult timp înainte în contextele politice cu tradiție. Când am stabilit programul la Paris, nu aveam de unde să știu că Florin Cîțu o să arunce în aer coaliția de guvernare”, a spus Cioloș.

Premierul Florin Cîțu și susținătorii săi au discutat luni seară despre preluarea portofoliilor deținute de miniștrii USR PLUS care au anunțat luni că își depun demisiile. Cîțu va prelua ca interimar Fondurile Europene, ministerul gestionat până acum de Cristian Ghinea, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Ce miniștri PNL vor prelua restul portofoliilor:

Dan Vîlceanu – Ministerul Transporturilor (ex – Cătălin Drulă)

Sorin Cîmpeanu – Ministerul Cercetării (ex-Ciprian Teleman)

Cseke Attila – Ministerul Sănătății (ex-Ioana Mihăilă)

Virgil Popescu – Ministerul Economiei (ex-Claudiu Năsui)

Tot astăzi, conducerea Parlamentului discută din nou despre moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, după trei încercări eșuate de a stabili calendarul, din lipsă de cvorum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22