Ministrul Agriculturii, despre plafonarea prețurilor: Nu s-a luat niciodată în calcul raționalizarea

L. G. | 06.02.2022

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD), a declarat despre plafonarea prețurilor la alimente că nu va duce la raționalizare și că aceste informații sunt doar „speculații”.

Pe aceeași temă

„Nu s-a luat niciodată în calcul raționalizarea. Este o speculație a celor care nu cunosc capacitatea producătorilor români”, a declarat Adrian Chesnoiu, duminică.

Întrebat despre cele 8 alimente de bază care ar putea fi propuse de PSD în coaliție spre plafonare, Chesnoiu a spus că nu este vorba de opt alimente, iar analiza va fi finalizată ”cât mai repede posibil”:

 

”Toate alimentele sunt de bază, de unde ați scos 8 alimente. Nu cred că președintele (PSD - n.r.) a spus 8 alimente, a spus că îi va ajuta pe români să își asigure coșul zilei, că sunt 6, 8 sau 10 alimente. Analiza va fi gata cât mai repede posibil”, a mai spus ministrul Agriculturii într-o conferință de presă susținută duminică, la prânz.

Totodată, acesta a spus că analiza va avea în vedere "aspecte care ţin de angajament bugetar care ţin şi de o echilibrare a pieţei".

"Faptul că pleacă de la poarta fabricii un produs cu un preţ şi ajunge pe rafturile magazinelor la un preţ majorat, să ştiţi că nu producătorul de alimente, care ştie foarte bine să producă şi să ne pună pe masă alimente de calitate şi la un preţ rezonabil are vreo influenţă, ci de foarte multe ori cei care comercializează aceste produse. Nu de puţine ori am discutat cu fermierii şi cu producătorii de alimente şi îmi spuneau că retailerii nu au acceptat renegocieri de preţuri, nu au acceptat să ajusteze valoarea contractelor, dar cu toate astea, preţurile la raft au crescut. Şi atunci trebuie să ne uităm către cei care fac comerţ, nu către cei care produc", a menţionat Adrian Chesnoiu.

În acest sens, sunt luate în vedere, la nivel guvernamental, "intervenţii echilibrate", a mai precizat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22