Ministrul Apararii anunta ajutor militar medical pentru Ucraina

T.d. | 24.03.2015

Pe aceeași temă

Romania trimite, miercuri, o echipa de medici militari in Ucraina, pentru trierea ranitilor care vor fi adusi ulterior in spitale din tara, a anuntat ministrul Apararii.

Mircea Dusa a facut aceste declaratii, marti, la Poligonul Smardan din judetul Galati, unde s-a aflat pentru a asista la un exercitiu militar.

"In cursul zilei de maine (miercuri - n.r.), o echipa de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a ranitilor care vor fi tratati in spitalele militare din Romania", a declarat ministrul Dusa, potrivit Hotnews.

El a precizat ca, dupa ce se va face trierea ranitilor, un avion militar ii va transporta pe acestia la spitalele militare din Romania.

"Deocamdata vorbesc de spitalele militare pentru ca noi am primit aceasta misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei si pe masura ce medicii nostri vor face trierea ranitilor vom organiza si transportul cu un avion militar", a spus Dusa.

Ministrul Apararii a fost prezent, marti, la Poligonul Smardan din judetul Galati, unde are loc Faza I a exercitiului multinational Saber Junction 15 - Early Entry. Este vorba despre o operatie aeropurtata la care participa structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtata si Regimentul 2 Cavalerie, carora li s-au alaturat militari romani de la Brigada 282 Mecanizata.

Presedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, declara, in urma cu o saptamana, la Kiev, in cadrul declaratiei de presa comune sustinuta cu Klaus Iohannis, ca in urma discutiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de catre Romania si Germania soldatilor ucraineni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22