Ministrul Apararii dezminte informatiile privind mutarea arsenalului nuclear din Turcia

Dora Vulcan | 18.08.2016

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, catalogheaza drept "speculatii" informatiile potrivit carora Statele Unite au inceput transferul focoaselor nucleare stationate pe teritoriul turc in Romania, in contextul escaladarii tensiunilor dintre Washigton si Ankara in urma loviturii de stat esuate, anunta News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Mihnea Motoc a subliniat ca nici macar nu au existat "planuri in acesta directie". Întrebat despre informaţiile publicate joi de EurActiv.com privid mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, ministrul Apărării a spus că acestea sunt "speculaţii", informeaza News.ro.

 

"Nu există niciun fel deîintâlnire, de planuri în această direcţie", a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării.

 

”Vă trimit la poziţia oficială exprimată în cursul serii de către Ministerul Afacerilor Externe şi care e una de dezminţire categorică. Nu au existat niciun fel de discuţii, nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcţie. Categoric nu putem reacţiona la această afirmaţie decât spunând că e o speculaţie” a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării.

 

EurActiv.com susţine, citând surse independente, că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22