Ministrul Apararii, la reuniunea NATO: Romania aloca 2% din PIB pentru Aparare in 2017

Vlad Toma | 16.02.2017

Gabriel Leș, Ministrul apărării naţionale a afirmat, in cadrul discutiilor care au avut loc in cadrul unei intalniri a ministrilor Apararii din statele membre NATO, ca Romania va aloca in acest an 2% din PIB pentru Aparare.

Pe aceeași temă

 

Discutiile au fost axate pe priorităţile Alianţei, consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare şi a parteneriatului transatlantic, anunta Ministerul Apararii intr-un comunicat.
 

Ministrul roman considera ca alocare a doi la sută din PIB pentru aparare va permite modernizarea armatei si va demonstra respectarea angajamentelor Romaniei in cadrul NATO.

 

James Mattis, secretarul american al Apararii a declarat ieri ca SUA isi va respecta angajamente in cadrul NATO insa statele membre ale Aliantei trebuie sa dovedeasca prin contributii ca sustin apararea comuna. Pana in prezent doar 5 state membre au alocat 2% din PIB pentru Aparare.


Ministrul Apararii a semnat de asemenea la Bruxelles, impreuna cu ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen, o scrisoare de intenţie legata de afilierea unităţilor cu care România contribuie la Corpul de Armată ce urmează să fie generat în cadrul Grupării de tip Naţiune Cadru, coordonată de Germania, mai anunta ministerul Apararii in comunicatul citat.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22