Ministrul britanic de Externe: Aproximativ 400 de cetateni britanici au tranzitat Romania pentru a se alatura gruparilor jihadiste

T.d. | 14.01.2015

Pe aceeași temă

Aproximativ 400 de cetateni britanici au tranzitat Romania pentru a se alatura miscarilor jihadiste, a declarat ministrul britanic de Externe. Philip Hammond a spus ca Romania ajuta la identificarea si localizarea britanicilor care merg sa lupte in Siria si Irak si a celor care se intorc din zonele de conflict, potrivit Associated Press, citata de Ziare.com.

Potrivit diplomatului britanic, Romania are un rol "extrem de important" in monitorizarea acestor persoane. In discutia sa cu ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, Hammond a precizat ca circa 400 de britanici care s-au alaturat jihadistilor au tranzitat Romania, insa fara a da un numar exact.

Hammond s-a intalnit miercuri la Bucuresti cu omologul sau, Bogdan Aurescu, si cu premierul Victor Ponta, fiind abordate mai multe subiecte de interes bilateral, precum securitatea si apararea.

De asemenea, ministrul britanic de Externe a fost primit, la Palatul Cotroceni, de presedintele Klaus Iohannis.
 

Stat Islamic ameninta cu noi atacuri

Gruparea terorista Stat Islamic (SI) ameninta “intreaga Europa” cu atacuri. De altfel, filiala yemenita a retelei Al-Qaida a ironizat marsul solidaritatii organizat la Paris, dupa atentatele asupra publicatiei “Charlie Hebdo”.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care trei islamişti francezi ameninţă Europa cu noi atentate, potrivit Mediafax.

"Iată mesajul nostru adresat poporului francez care crede că grupul Stat Islamic nu poate ataca Europa: cu ajutorul lui Allah, vom ataca Europa - întreaga Europă", afirmă cei trei combatanţi islamişti, conform Institutului SITE, care monitorizează site-urile fundamentaliste islamice.

În paralel, organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia - care miercuri a revendicat din nou atacul contra revistei satirice Charlie Hebdo - a ironizat marşul solidarităţii organizat la Paris după atentatele soldate cu 17 morţi.

"Iată-i cum s-au adunat cu toţii, cum s-au grupat şi se susţin unii pe alţii; îşi întăresc slăbiciunile şi îşi cârpesc rănile", afirmă Nasser bin Ali al-Ansi, ideologul organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA), referindu-se la liderii politici prezenţi la marş.

"Urmăriţi cu atenţie acest marş! Sunt aceiaşi oameni care au luptat împotriva noastră în Afganistan, în Caucaz, în Fâşia Gaza, în Levant, Irak, Somalia şi Yemen", adaugă liderul terorist.

"Asumăm responsabilitatea pentru Bătălia de la Paris; a fost o operaţiune de răzbunare a Profetului Mahomed", explică Nasser bin Ali al-Ansi.

"Ţinta fusese aleasă de mult timp, cu atenţie, iar planul a fost finanţat de conducerea organizaţiei, prin aplicarea ordinului lui Ayman al-Zawahri", liderul reţelei teroriste Al-Qaida, explică AQPA, filiala yemenită a reţelei teroriste.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22