Ministrul Cuc a gasit vinovatul pentru lipsa autostrazilor: Statul paralel

Laurentiu Gheorghe | 18.03.2019

România nu are autostrăzi din cauza „statului paralel”, funcționarii refuzând să semneze „de teamă” avize și contracte, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Pe aceeași temă

Ministrul Răzvan Cuc a declarat, într-o conferinţă de presă, la Craiova, că „oamenii erau terorizaţi de statul paralel, de tot felul de ameninţări, că dacă semnezi te duci la puşcărie” din acest motiv nu au fost semnate mai multe contracte privind infrastructura de transport.

„A fost tot timpul teroare, tot timpul eu le-am cerut angajaţilor din servicii, din companii să dea dovadă de mai mult curaj în abordarea problemelor, să nu se lase intimidaţi de ceea ce vedeau pe la televizor: plimbări pe la DNA, arestări dimineaţa. În contextul acesta, mulţi oameni au spus că nu vor să facă act adiţional la contract, că s-ar putea interpreta, în condiţiile în care pe noi ne-ar fi ajutat să deblocăm un proiect sau să mergem mai departe, şi era un lucru legal, dar le era frică să semneze”, a spus ministrul Cuc.

Acesta a spus că dacă va fi nevoie, pentru a nu mai apărea situaţii de acest fel, trebuie modificată legislaţia.

„Atunci, să facem lucrurile mult mai clare, să nu le fie frică să semneze, pentru că răbdarea oamenilor, inclusiv a mea ca ministru, a ajuns undeva la limita normalităţii. Nu mai suport să îmi spună nimeni că nu se poate. Dacă nu poate să spună de ce nu se poate. Dacă există o constrângere legislativă, modificăm legea”, a mai spus Cuc.

Întrebat dacă au fost intervenţii ale serviciilor în acest domeniu, al transporturilor, ministrul Răzvan Cuc a răspuns că nu are astfel de informaţii.

Răzvan Cuc a participat, la Craiova, la Forumul Industriei Auto 2019.

Context

Primul metru de autostrada construit in Moldova a fost inaugurat vineri, la ora 15:00, de omul de afaceri Stefan Mandachi, suceveanul care a initiat protestul „România vrea autostrazi".

Omul de afaceri sucevean, Ștefan Mandachi, a inițiat protestul „România vrea autostrazi”, care a culminat vineri, 15 martie cu inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova și chemarea la încetarea activității timp de 15 minute, la care au răspuns zeci de mii de oameni din întreaga țară, care au și blocat circulația pe marile bulevarde din Iași, București sau Timișoara.

Stefan Mandachi a facut apel la unitate si a anuntat ca va dona unei organizatii caritabile terenul pe care a fost construit simbolic metrul de autostrada.

În schimb, președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa iniţiatorului mişcării „România vrea autostrăzi”. Liderul PSD l-a atacat dur pe omul de afcaeri Ştefan Mandachi, chiar vineri, numindu-l şmecher.

„Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru - să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri, dacă tot avea 100 de mii de euro, puteă să-i doneze la o casă de copii”, a spus Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj protestatarilor care cer autostrăzi, spunând că îi susține.

Premierul Dăncilă a reluat, luni, atacul lui Dragnea, susținând că numai PSD a inaugurat 500 km de autostradă și că nu „face circ” iar declarațiile de susținere a inițiativei lui Mandachi au contații politice, aluzie la președintele Klaus Ioahannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22