Ministrul de Interne, despre referendumul legat de gratiere: Sunt alte prioritati

Vlad Toma | 24.01.2017

Carmen Dan, ministrul de Interne al Romaniei, a declarat astazi ca organizarea unui referendum costa destul de mult si ca ar exista alte prioritati in aceste momente.

Pe aceeași temă

 

Referendumul din 2012 a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere, sunt alte prioriăţi. Este o analiză pe care trebuie să o facă mai mulţi factori şi avem în momentul acesta, zic eu, prioritate să aplicăm măsurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situaţie care trebuie analizată”, a declarat Carmen Dan, conform News.ro

 

Presedintele Klaus Iohannis a trimis astazi o scrisoarea președinților celor două Camere ale Parlamentului in care ii anunta pe acestia ca a declansat procedurile pentru organizarea unui referendum national.

 

In cadrul referendumului, poporul roman va trebui sa-si exprime vointa in privinta unei probleme de interes national: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

 

Iohannis a afirmat ieri ca problema amnistiei si gratierii a devenit una nationala si ca va initia un referendum pe aceasta tema. El a precizat ca aceste masuri nu au fost in programul PSD de guvernare si cetatenii trebuie sa decida daca sunt sau nu de acord cu ele.

 

Iohannis a acuzat ieri actuala coalitie aflata la putere ca nu se ocupa de dezvoltarea Romaniei, asa cum au promis in campaniei, ci isi curata propriile dosare penale.


Presedintele i-a criticat de asemenea pe cei care au afirmat ca protestele de duminica ar fi fost o mineriada. El a atras atentia ca romanii au iesit in strada pentru ca sunt indignati din cauza intentiei de a modifica prin OUG legislatia penala.


Iohannis i-a criticat de asemenea pe "activistii si pe agitatorii" care au fugit pe la televiziuni sa le transmita oamenilor ca e o noua mineriada. El i-a acuzat pe politicieni ca vor sa dea o lovitura de gratie statului de drept.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22