Ministrul Dezvoltării, de bunăvoie la DNA după acuzațiile aduse la televiziunea lui Ghiță

Redactia | 31.01.2020

Ministrul Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a fost audiat în această dimineață la DNA după ce a fost acuzat de un fost secretat de stat PSD de ilegalități.

Pe aceeași temă

Ion Ștefan a declarat pentru Digi 24 că a mers de bunăvoie la DNA, ca să se pună la dispoziția anchetatorilor după ce a fost ținta unor acuzații pe care le consideră nefondate.

„Eu personal m-am prezentat din proprie inițiativă. Am spus aseară într-o emisiune că dimineață mă voi prezenta la ora 8 (...) pentru a mă pune la dispoziția organelor de anchetă și l-am invitat și pe domnul Dan (Radu Cristescu, n.red.) să ne întâlnim la DNA, să punem cărțile pe masă pentru a vedea care e situația. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat și nu suport să fiu acuzat de corupție într-un fel sau altul”, a spus Ion Ștefan, la Digi24.

"Sunt nevinovat, nu am făcut nimic ilegal, dar eu mă pun la dispoziție să se cerceteze și să se lămurească. Sunt dispus să renunț și la imunitate", a susținut Ion Ștefan.

„În cadrul unei emisiuni, aseară, dl. Cristescu m-a acuzat că aș avea relații neprincipiale cu un cetățean din Satu Mare care a făcă o tranzacție cu CJ Satu Mare, consiliul județean care a primit printr-o Hotărâre de Guvern 974 o sumă de bani de la guvern pentru cumpărarea bibliotecii județene din Satu Mare. De aici că tranzacția de la Satu Mare s-a făcut nu știu cum... Eu nu am fost în emisiune, ce am înțeles prin telefon, eram acuzat că sunt într-o relație neprincipială cu unul dintre acționari”, a explicat ministrul Dezvoltării.

El a stat la DNA timp de aproximativ o oră.

"Nu sunt vizat de niciun dosar și nu am făcut nicio plângere penală. Am fost acuzat de domnul Radu Cristescu că s-au întâmplat lucruri necurate la CJ Satu Mare. Am adoptat o hotărâre de guvern prin care am alocat bani pentru finalizarea sediului Bibliotecii și am fost acuzat că îl cunosc pe cel care face investiția că ar fi un interlop (....) Eu chiar nu știu ce se întâmplă acolo, cine execută lucrarea, eu nu m-am întâlnit cu nimeni. Sunt nevinovat, dar aseară în emisiune am spus că astăzi la ora 8.00 mă prezint la DNA și asta am făcut, am fost la DNA. M-am prezentat să fiu cercetat, să fiu la dispoziția anchetatorilor. Nu am făcut nimic ilegal, dar vreau să se elucideze. Sunt dispus să renunț și la imunitate, pentru nu îngreuna demersul justiției. Eu mă pun la dispoziție ca să se cerceteze", a declarat Ion Ștefan pentru HotNews.ro, la ieșirea de la DNA.

Întrebat ce s-a întâmplat la DNA, ministrul Ion Ștefan a spus că "asta ține de pasul 2 și e treaba procurorilor", el ținând din nou să sublinieze că se pune la dispoziția anchetatorilor: "Eu m-am pus la dispoziția organelor de anchetă pentru orice acuză care mi se aduce în sensul ca am prejudiciat sau am avut cea mai mică înțelegere cu cineva pentru administrarea banului public".


Ion Ștefan a fost acuzat de fostul secretar de stat în Guvernul PSD Radu Cristescu, joi seară, la o emisiune la România TV, că i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro) pentru o investiție în Satu Mare și că i-ar fi spus premierului că banii sunt pentru un spital, în realitate fiind pentru biblioteca din municipiu.


Cei doi au avut un schimb dur de replici, încheiat cu amenințări de depuneri de plângeri penale la DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22