Ministrul Educației: CNATDCU va stabili luna aceasta daca ministrul Petre Toba a plagiat

Dora Vulcan | 09.08.2016

Comisia de specialitate va da, în cursul lunii august, verdictul în cazul suspiciunilor de plagiat care îl vizează pe ministrul de Interne, Petre Tobă, a declarat ministrul Educației, Mircea Dumitru, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

„Comisia de specialitate tehnică o studiază (teza de doctorat — n.r.), iar în cursul lunii august așteptăm verdictul", a spus Mircea Dumitru, marți, la Galați, citat de Agerpres.

 

În 21 iulie, ministrul Educației a afirmat că,  în cazul în care CNATDCU va stabili că Petre Tobă a plagiat, acesta ar trebui demis. Totodată, ministrul Educației a precizat că este convins că și premierul Dacian Cioloș împărtășește aceeași opinie.

 

 

„Sunt convins că împărtășește această opinie. N-am avut o discuție despre acest lucru în mod direct, pentru că nu s-a pus această problemă atunci când mi-a oferit portofoliul, însă eu însumi am ridicat chestiunea și am spus că sunt foarte neliniștit, că sunt într-o poziție inconfortabilă să accept o astfel de poziție, foarte onorantă de altfel, atunci când există aceste suspiciuni foarte bine argumentate și credibile - cel puțin din ce am văzut în presă. Dar, dacă se dovedește că este vorba de plagiat, în măsura în care nu vor fi luate măsuri administrative și politice, eu mă retrag din acest guvern. Fără niciun fel de rezervă, i-am comunicat asta și d-lui prim-ministru Cioloș”, a răspuns Mircea Dumitru, întrebat dacă șeful Executivului crede că ministrul de Interne ar trebui demis, în cazul în care se va dovedi că a plagiat.

 

Ministrul Educației a participat, marți, la deschiderea Forumului Organizațiilor Studențești din România, care a avut loc la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și la care au fost prezenți peste 350 de studenți din 17 centre universitare din țară, informeaza Romania libera.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22