Ministrul Educației critică amnistierea hoției intelectuale, catalogând-o drept ruşinoasă

E.b. | 18.09.2016

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, critică iniţiativa din Camera Deputaţilor prin care plagiatorii pot renunţa la doctorat de bunăvoie. Invitat la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, Mircea Dumitru a vorbit şi despre fostul ministru de Interne Petre Tobă, care după demisie a fost numit consilier în cadrul MAI.

Pe aceeași temă


 Ministrul a spus că a aflat din presă despre numirea lui Petre Tobă consilier. „Nu văd chestiunea asta ca fiind o chestiune pozitivă, cel puțin nu în momentul ăsta, în care există anumite suspiciuni cu privire la domnia sa”, a declarat titularul portofoliului de la Educație, la Digi24.ro.

 

Întrebat cum privește iniţiativa din Camera Deputaţilor prin care plagiatorii pot renunţa de bunăvoie la doctorat, ministrul educației a spus că i se pare o „rușine”.

 

„Va fi un capitol rușinos și în istoria parlamentarismului din România, și pentru universitățile din România. E inacceptabil ca cineva să poată renunța la titlu fără să dea niciun fel de explicație și fără să recunoască dacă este cazul că a făcut o greșeală morală”, consideră ministrul Mircea Dumitru.

 

 

 

 

Întrebat dacă poate fi considerat acest demers drept o amnistiere a hoției intelectuale, ministrul educației a răspuns: „Cu siguranță”.

 

Interviul integral acordat de ministrul educației în emisiunea „În fața ta” poate fi urmarit AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22