Ministrul Educației explică: Andronescu și Pieleanu nu au fost revalidați în CNATDCU

Iulian Popescu | 18.01.2016

Modul de retragere a titlului de doctor și a calității de conducător de doctorat va fi reglementat printr-o ordonanță de urgență care va intra în Guvern la începutul lunii februarie, anunță printr-un comunicat Ministerul Educației Naționale.

Pe aceeași temă

 

Ministrul Educației, Adrian Curaj, explică în același comunicat că Marius Pieleanu și Ecaterina Andronescu făceau parte din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), nu au fost numiți sau reconfirmați de el, așa cum greșit a scris presa.

 

Confuzia a apărut pentru că vineri s-a publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru nr. 3019/11.01.2016, care vizează modificări punctuale privind componența unor comisii de specialitate CNATDCU, nefiind numite altele noi.

 

Astfel, spune comunicatul, au fost înlocuiţi din motive obiective (ex.: deces, pensionare, demisie) unii membri și a fost publicată componența actualizată a comisiilor, care conține atât vechii membri cu mandate în derulare, cât și noi membri.

 

"Acest ordin de ministru nu reprezintă o revalidare a mandatelor celorlalți membri CNATCDU, ci operează punctual asupra componenței unor comisii de specialitate", spune comunicatul.

 

Modificările au vizat următoarele comisii: fizică, ingineria resurselor vegetale și animale, biologie și biochimie, științe economice și administrarea afacerilor, psihologie și stiințe comportamentale, istorie și studii culturale și artele spectacolului.

 

Schimbările au fost făcute la solicitarea CNATDCU, în urma întânirii Consiliului general din 4 decembrie 2015, și au urmărit menținerea funcționării lor într-un ritm normal, ținând cont de dinamica întâlnirilor acestor comisii în raport cu volumul de muncă (analiza lucrărilor doctorale sau a abilitărilor).

 

Odată cu modificarea atribuțiilor acestor Consiliului Național de Etică și a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, după finalizarea raportului din partea comisiei consultative pentru clarificarea cadrului instituţional şi normativ privind controlul calităţii tezelor de doctorat şi aspectele de etică a cercetarii ştiinţifice, vor fi promovate, la începutul lunii februarie, modificarile legislative necesare.

 

Atribuțiile CNATDCU, precum și modalitatea de selecție a membrilor săi, vor fi, de asemenea, stipulate în modificările legislative.

 

Lista școlilor doctorale și a coorodnatorilor de doctorat

 

Ministerul Educației a publicat pe site-ul propriu lista cu toate școlile doctorale și coordonatorii de doctorat care se regăsesc în cadrul universităților.

 

Lista poate fi consultată la ACEASTĂ adresă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22