Ministrul Educatiei nu renunta la concursurile pentru directori: Vor fi organizate in toamna

Vlad Toma | 20.09.2016

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca in aceasta toamna se va organiza concursul pentru directorii de scoli si a avertizat ca autoritatile statului vor interveni daca profesorii vor fi impiedicati, intr-un fel sau altul, sa se inscrie la acest concurs.

Pe aceeași temă

 

"Vom sustine toate demersurile astfel incat in aceasta toamna, dupa 8 ani, vom avea un concurs corect organizat, potrivit legii... Solicit ferm tuturor directorilor sa puna la dispozitia colegilor toate documentele scolare de care este nevoie. Daca se semnaleaza in continuare mesaje nu vom exista sa apelam la autoritatile statului pentru a aduce din nou legea in scolile din Romania", a avertizat ministru, citat de Hotnews.

 

Dumitru a mai afirmat ca exista informatii conform carora unii profesori sunt impiedicati sa se inscrie la concursurile pentru functia de director, "sub diferite forme, neavand acces la anumite documente obligatorii" sau prin "forme psihologice mai subtile." 

 

Conform sursei citate, 1300 de profesori s-au inscris pana acum pentru concursurile de directori.

 

Comisia de invatamant a Senatului, prezidata de senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a introdus zilele trecute un amendament prin care se incearca amanarea pana in vara anului 2017 a concursurilor pentru functiile de director si director adjunct de scoala, care urmau sa aiba loc in luna octombrie a acestui an. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22