Ministrul Energiei spune cât de ieftin e curentul: Factura mea la electricitate e de 120 lei

L. G. | 06.09.2022

Ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a declarat marți, în plenul Camerei Deputaților, că factura sa la energie electrică este de 120 de lei iar opoziția are o retorică panicardă.

Pe aceeași temă

„Dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile! Este factura mea, unde locuiesc în București. E în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de khw. Este adevărat, am și o locuință la Drobeta Turnu Severin, unde sunt și prosumator, acolo și costurile sunt ceva mai mari, pentru că mi-am instalat pompe de căldură, ca să economisesc gaz”, a afirmat demnitarul.

„Apropos, nu am văzut pe vreun lider politic al Opoziției din România să îndemne românii să folosească becuri cu LED, nu incandescente, pentru că acestea cu LED consumă mai puțin; nu am văzut să încurajeze cineva susținut ca românii care au posibilitatea să devină prosumatori; nu am văzut pe cineva să le și spună cum pot nu să facă economii la gaze și energie electrică pentru țară, ci pentru a rămâne ei, oamenii, cu mai mulți bani la dispoziție la final de lună. Am văzut doar oameni din Opoziție care sădesc panică, și se uită bucuroși când ea se propagă, și am văzut oameni din Coaliție, care caută soluții”, a adăugat ministrul.

De asemenea, liberalul Virgil Popescu, ministrul Energiei, a acuzat USR, care a introdus moțiune simplă de cenzură împotriva sa, că sabotează statul român.

„În timp ce la București USR mimează grija față de sectorul energetic românesc, la Strasbourg, săptămâna viitoare vor fi supuse la vot Directiva RED 3 regenerabile împreună cu două amendamente nefavorabile energiei hidro din România, iar cel mai activ susținător al acestora este Nicolae Ștefănuță. Atât de dramatică este situația, încât am primit mesaje din partea reprezentanților în Parlamentul European al unei alte țări aliate, pentru a ne asigura că interesele meschine ale USR nu pun în pericol întreaga arhitectură energetică europeană. Deci, la Bruxelles aleșii pe listele USR sabotează pe față România!

Haideți să vedem ce fac și în România. Este același joc pe care l-au făcut mereu: au sabotat investițiile hidro din Valea Jiului, pentru că Dacian Cioloș avea nevoie de multe zone protejate, au sabotat Cariera Roșia pentru că era campanie internă în plină criză energetică și acum sabotează România pentru că se ceartă dl Cioloș cu dl Drulă. Trebuie să fii inconștient să sabotezi producția de cărbune în această iarnă.

USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc și vă cer să luați măsuri împotriva dlui Ștefănuță și a tuturor europarlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România și Europa! Totul trebuie să aibă o limită!

Nu poți, din dragoste pentru propria imagine, să arunci în aer o țară întreagă. Așa ați făcut tot timpul, stimați useriști”, a declarat demnitarul.

Moţiunea simplă este intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu". În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în document.

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei. Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat atunci că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22