Ministrul Energiei transmite DIICOT raportul privind un contract pagubos incheiat de Complexul Energetic Oltenia

T.d. | 13.05.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anuntat miercuri ca raportul Corpului de Control al ministerului privind un contract pagubos incheiat de Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu o firma de apartament din Constanta a fost trimis Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Verificarile Corpului de Control au avut in vedere un contract incheiat de directorul general al CEO Laurentiu Ciurel cu BVA Coal SRL, o firma de apartament din Constanta. Contractul a fost incheiat pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de lignit, potrivit HotNews.
 

(Laurentiu Ciurel)

Directorul general al companiei, Laurentiu Ciurel, a semnat la sfarsitul anului trecut un contract extrem de pagubos cu o firma de apartament din Constanta, BVA Coal SRL. Pentru a semna acest contract, Complexul Energetic Oltenia a renuntat chiar sa participe la o licitatie organizata de autoritatile din Serbia pentru achizitia a doua milioane de tone de lignit, la un pret foarte bun.

Si, desi afacerea cu Serbia a fost discutata chiar si la nivel de ministri, CEO nu s-a inscris la licitatie.

In schimb, contractul banos din Serbia a fost incheiat cu un consortiu format din doua firme sarbesti si o SRL constanteana infiintat cu trei saptamani inainte de licitatie. Ciudat e ca dupa trei saptamani de la licitatie, CE Oltenia a incheiat contract de vanzare a 1,2 milioane de tone de lignit cu respectiva SRL, la un pret de aproape trei ori mai mic decat ar fi obtinut la licitatia din Serbia. Mai grav este ca acest pret ar fi sub costurile din 2014.
 

CEO: Contractul e suspendat

Potrivit sursei citate, Complexul Energetic Oltenia sustine ca respectivul contract a fost suspendat.

"Contractul de livrare carbune cu destinatia Serbia a fost sistat o perioada, datorita unor probleme de reorganizare din partea sarba (conform unei scrisori trimise de firma BVA COAL SRL) si se incearca reluarea livrarilor in cursul lunii mai", informeaza Complexul Energetic Oltenia.

Reprezentantii CE Oltenia mai spun ca incetarea contractului de livrare carbune cu destinatia Serbia va diminua productia la nivelul CE Oltenia cu aproximativ 700 mii tone lignit, in valoare de cca 9 mil euro.

De altfel, Laurentiu Ciurel a recunoscut dupa sarbatorile de Paste ca este vorba despre un contract pagubos pentru companie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22