Ministrul german de Finante: Grecia nu va primi niciun euro inainte de a-si indeplini angajamentele

P.c. | 25.02.2015

Pe aceeași temă

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finante, a declarat ca Grecia nu va primi fonduri inainte de a pune in practica reformele la care s-a angajat, relateaza Hotnews.

 

Intr-un interviu acordat radioului public regional SWR, ministrul german de Finante a declarat ca Grecia nu va primi "niciun euro inainte sa isi indeplineasca angajamenteleIn cazul in care le indeplinesc, atunci vor putea primi transele ramase restanteDaca nu le indeplinesc, nu va exista nicio plata".

 

Intrebarea care apare acum este sa stim "daca putem crede asigurarile guvernului grec sau nu", a adaugat Schaeuble, dand asigurari ca "intelege (...) numeroasele indoielile care sunt exprimate in Germania".
 

CITITI SI: Eurogrupul isi da acordul pentru continuarea asistentei financiare a Greciei. Decizia este conditionata de aplicarea de noi reforme la Atena

 

"Tarile din Zona Euro nu au convenit in niciun caz asupra unor noi plati, insa i-au dat mai mult timp Greciei sa puna in aplicare reformele la care s-a angajat", a mai spus Schauble.

 

Grecia a trimis marti la Bruxelles lista definitiva de reforme pentru a obtine extinderea imprumutului international, incluzand in acest program masurile sociale pentru categoriile vulnerabila anuntate de Syriza in campania electorala. Printre acestea se numara furnizarea de electricitate gratuita pentru 300.000 de familii nevoiase, acces gratuit la serviciile de sanatate, distributia de cupoane de ajutor alimentar si de transport pentru cei mai saraci precum si un sprijin financiar specific pentru pensionari cu pensii mici.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22