Ministrul italian de externe, despre criza refugiatilor: Europa risca sa arate ce are mai rau in ea

Fara Autor | 23.08.2015

Pe aceeași temă

Uniunea Europeană riscă să-și ''piardă sufletul'' în această criză a refugiaților în care statele membre au dat dvadă de egoism, a declarat într-un interviu ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, citat de AFP.

 

Europa riscă să arate ce este ''cel mai rău în ea însăși'' în materie de imigrație, a avertizat Gentiloni: ''egoism, luări hazardate de decizii și dispute între statele membre'', a spus Gentiloni, citat de Agerpres, într-un interviu publicat în cotidianul Il Messagerro.

 

''Sunt foarte neliniștit. Astăzi, tocmai în această chestiune (privind imigrația), Europa fie își va redescoperi sufletul, fie și-l va pierde într-adevăr'', a spus ministrul italian, făcând apel la partenerii europeni să înceapă să găsească o soluție comună la criza imigrației.

 

Alternativa, a avertizat Gentiloni, ar fi prăbușirea acordurilor Schengen ce permit libera circulație într-o mare parte a Europei continentale.

 

''Ceea ce este în pericol este unul dintre pilonii de bază ai Uniunii Europene: libera circulație a persoanelor'', a insistat Gentiloni. ''De pe coasta italiană până în Kos (Grecia), din Macedonia până în Ungaria și Calais (Franța), tensiunile cresc și, cu timpul, ar putea pune Schengen în chestiune'', a adăugat el.

 

''Vă puteți imagina o Uniune fără Schengen ? O întoarcere la fostele frontiere ?'', s-a întrebat ministrul italian. ''Imigranții nu sosesc în Grecia, în Italia sau în Ungaria. Ei sosesc în Europa. Iată de ce regulile de primire trebuie să fie 'europenizate' '', a estimat Gentiloni.

 

CITIȚI ȘI:  Criza umanitara. Germania - Ciocniri intre politie si extremisti de dreapta, in fata unui centru de refugiati. Macedonia - Circa 2.000 de imigranti blocati sa intre in tara

 

Macedonia decreteaza stare de urgență din cauza valului de refugiați

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22