Ministrul justiției a DEMISIONAT. Toader declara dimineață că iși va îndeplini obligațiile

E.b. | 15.06.2017

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îşi anunţă demisia, pe Facebook. Asta după ce, dimineață, a declarat că înca este ministru al Justitiei și că își indeplineste obligațiile. "Orice Guvern se sprijină pe doi piloni - unul politic, conferit de către alianța de guvernare, și altul juridic, conferit de către Parlament!", susține Toader.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul  Justitiei ramasese ultimul  care nu daduse curs deciziei luate miercuri in  Comitetul Executiv  ca toti ministrii sa  demisioneze, in caz  contrar urmind sa fie exclusi  din partid. Toader era  insa ”independent” sustinut  de ALDE.

Demisiile ministrilor au ajuns deja la Secretariatul general al Guvernului, iar scrisoarea lui Dragnea si Tariceanu a  fost transmisa pesedintelui Iohannis.

 

UPDATE: Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției!, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

 

Orice Guvern se sprijină pe doi piloni - unul politic, conferit de către alianța de guvernare, și altul juridic, conferit de către Parlament !
Prin retragerea sprijinului politic, față de Guvern, se retrage sprijinul politic și față de fiecare membru al Guvernului!, a mai scris Toader pe pagina sa de Facebook.

 

Asta după ce, dimineață, declarase limpede că se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile.

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a afirmat, joi, că în acest moment se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile, însă va respecta deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului, subliniind că este independent şi nu face parte din "nicio tabără". El contestă evaluarea prezentată de PSD şi spune că obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni.

 

Dimineata, extrem de prudent ca de obicei, Toader a refuzat, elegant, sa spuna daca si-a dat ieri demisia: "Chiar daca incependent, inca fac parte dintr-un guvern, care ieri a pierdut sprijinul politic, dar are inca sprijinul juridic. Cred ca, in momentul in care se retrage sprijinul politic pentru un guvern in ansamblul lui, se retrage si pentru fiecare membru al Guvernului, chiar daca e membru de partid sau independent".

 

Apoi, ministrul Toader a precizat ce urmeaza sa faca astazi: "Eu v-am repetat si va repet, eu ma duc acuma la ora 9:00 avem o dezbatere pe proiectul de lege pentru modificarea legii cetateniei (...) La orele 12:00, particip la sectia de judecatori a CSM. Asadar, imi indeplinesc obligatiile pana in ultimul moment. Eu sunt ministrul Justitiei astazi inca si indeplinesc aceste obligatii", conform ziare.com.

 

La insistentele jurnalistilor legate de afirmatia premierului ca nu va demisiona si din ce tabara face parte (Dragnea sau Grindeanu), ministrul Justitiei a evitat din nou un raspuns clar: "Afirmatiile domnului premier Grindeanu sunt evident afirmatiile dumnealui (...) Nu fac parte din nicio tabara. Nu uitati ca sunt ministru independent".

 

Cat despre ceea ce i s-a reprosat in evaluarea facuta de conducerea PSD, ministrul Justitiei nu are nimic sa isi reproseze.

 

"Toata lumea vorbeste de legile Justitiei si oarecum evoca o intarziere. Eu v-am spus de multe ori. Consultati graficul de guvernare si vedeti ca legile Justitiei sunt planificate pentru sfarsit de luna iulie",a subliniat Toader.

 

Acesta a adaugat ca le are pregatite si urma sa le prezinte in Guvern, dar "se pare ca altii au alte prioritati".

 

Cat despre Cartierul Justitiei, alta chestiune trecuta la nerealizari in domeniul sau, Toader a spus ca este vorba despre "proiect extrem generos si de mare", care se va intinde pe 11 hectare de teren si care necesita exproprieri, aurozatii, studii de fezabilitate. Asadar, ar fi fost imposibil de realizat in mandatul sau de doar 4 luni de pana acum.

 

"Alea sunt obiectivele programului de guvernare pe 4 ani", a precizat Toader, referindu-se la reprosurile care i se aduc in evaluarea citita ieri in sedinta CEx de Darius Valcov.

 

In acest raport, la capitolul Justitie apar un obiectiv indeplinit, 3 realizate partial si 29 neindeplinite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22