Ministrul Justiției Tudorel Toader se pregătește chiar și pentru o demisie

Redactia | 03.09.2018

Ministrul Tudorel Toader se pregateste sa se autonumeasca in functia de notar public. Toader a depus o cerere de intrare in Uniunea Notarilor Publici din Romania.

Pe aceeași temă

 

   

 

Cererea este adresata presedintelui Uniunii notarilor, Viorel Manescu. Totodata, ministrul solicita ca, imediat dupa numirea in Uniunea Notarilor sa fie suspendat din functia de notar avand in vedere incompatibilitatea cu functia de ministru, dezvaluie Ziare.com

 

Tudorel Toader invoca recenta modificare a Legii CCR nr. 47/1992, intrata in vigoare in luna iulie. Mai precis art. 69 al 4 potrivit caruia "dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen".

 

Pana la aceasta modificare, un fost judecator CCR putea fi primit in corpul notarilor sau in barou exclusiv in baza unui examen, la fel ca orice alt jurist.

 

Mai exista un aspect foarte interesat. Potrivit Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, numirea in functia de notar este semnata prin ordin de ministrul Justitiei. De altfel, dl Toader ii cere presedintelui notarilor publici sa avanseze propunerea catre ministrul Justitiei.

 

Adica dl Viorel Manescu este rugat de dl Tudorel Toader sa il propuna pe Tudorel Toader ministrului Tudorel Toader pentru functia de notar public.

 

Ramane de vazut ce va face ministrul Toader cu aceasta cerere care il priveste pe candidatul la functia de notar Tudorel Toader. Va semna personal propria numire in functia de notar public sau va delega dreptul de a face aceasta numire unui secretar de stat?

 

Interesant este ca la Congresul Avocatilor din luna aprilie, dl Toader, in acest moment avocat suspendat, le spunea colegilor sai: "astept momentul in care voi scoate roba de la naftalina, voi cere revenirea in activitatea de avocat".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22