Ministrul Justitiei: Ancheta legată de OUG 13 va continua doar pe infractiuni prevazute in CP

E.b. | 11.03.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, la Digi24, ca ancheta instrumentata de Parchetul General privind adoptarea OUG 13 va continua, insa, spune Toader, "ancheta continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul penal si nu poate continua pe oportunitate, circumstante, constitutionalitate".

Pe aceeași temă


 

  

"Orice autoritate trebuie sa respecte decizia Curtii Constitutionale", a mai spus Tudorel Toader, ministrul Justitiei, la Digi24, conform HotNews.ro.

 

Ministrul Justitiei a participat sambata la intrunirea Comisiei de la Venetia, unde a prezentat un raport privind adoptarea OUG 13 si decizia CCR in acest caz.

 

Tudorel Toader a precizat ca a participat la intrunirea Comisiei de la Venetia in calitate de membru titular si ca a prezentat un raport privind adoptarea unor modificari legislative in Romania si a controversatei OUG 13, dar Comisia nu va prezenta un punct de vedere in acest caz. "Punctele de vedere sunt oricand binevenite, dar despre viitor, nu despre trecut", spune ministrul Justitiei.

 

In ceea ce priveste ancheta privind adoptarea OUG 13, instrumentata de Parchetul General, ministrul Justitiei spune ca aceasta poate continua, insa in anumite conditii: "Procurorii isi vor continua ancheta pentru a finaliza respectivul dosar. Sigur, ei nu vor mai urmari circumstantele. Ancheta continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul penal. Nu poate continua pe oportunitate, circumstante, legalitate, constitutionalitate."

 

 

 

 

Curtea Constitutionala a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit ca DNA, anchetand modul in care a fost elaborata OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind ca Ministerul Public  nu  are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22