Ministrul Justitiei anunta demararea procedurilor pentru numirea sefului DIICOT: Succesorul Alinei Bica va fi desemnat in urma unei selectii

M.b. | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat vineri, la Constanța, că săptămâna viitoare va demara procedura de alegere a noului șef al Direcției de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), porcedură ce va consta într-o selecție din mai multe nume.

"Săptămâna viitoare voi demara procedura. Persoana va fi desemnată în urma unei selecţii. Nu voi scoate din joben, săptămâna viitoare, un procuror pentru DIICOT şi cu siguranţă voi demara o procedură de selecţie. Nu voi veni săptămâna viitoare cu un nume, să spun aceasta este propunerea ministrului. Nu am niciun deadline", a declarat Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.

Postul a rămas liber după implicarea Alinei Bica în scandalul despăgubirilor ANRP. Ea este arestată preventiv în acest dosar în care este acuzată că ar fi primit 4.425 de mp mită pentru aprobarea unedi despăgubiri umflate cu peste 60 de milioane de euro.

În 16 decembrie 2014, ministrul Justiţiei declara că opţiunea sa pentru şefia DIICOT ar fi un procuror din această instituţie: "Am avut săptămâna trecută discuţii cu colegii din DIICOT pe subiectul viitorului şef DIICOT, o să am discuţii şi în această săptămână. După ce vom finaliza aceste întâlniri, o să stabilesc împreună cu DIICOT o procedură de urmat. Opţiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, după ce a anunțat că a optat pentru numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, că așteaptă propunerea minsitrului Justiției pentru șefia DIICOT pentru a intra apoi pe procedura de numire.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22