Ministrul Justiţiei anunță schimbări în Guvern: Vrea să preia o structură importantă de la Externe

Redactia | 21.01.2019

Ministerul Justiției Tudorel Toader a declarat că Agentul guvernamental pentru CEDO trebuie să treacă la Ministerul de Justiție și că a avut o discuție și cu ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu.

Pe aceeași temă

”Agentul guvernamental pentru CEDO e în parte integrantă a Ministerului de Externe, e nefiresc, eu ca ministru le dau mandatul de reprezentare, pentru eventuală stingere a mea de la litigiu, dar sunt la ministerul de Externe. (...) Le dau mandatul de reprezentare, dar rezultatul final se duce la Externe", a declarat Tudorel Toader, la România Tv.

Ministrul Toader spune că a discutat situația cu Teodor Meleșcanu.

"Până în 2003 erau parte a Ministerului de Justiție, acum avem proiect de lege, am vorbit cu ministrul Meleșcanu, chestiunea durează de multă vreme. Agentul pentru CEDO, pentru Curtea Europeană de Justiție să fie parte a Ministerului de Justiție să închidem cercul. Ministrul a înțeles particularitatea și a fost de acord să le transformăm la MJ".

Potrivit art. 1 O.G. nr 94/1999 privind participarea României la procedurile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei şi regresul statului în urma hotărârilor şi convenţiilor de rezolvare pe cale amiabilă, Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului României, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO, iar Agentul guvernamental pentru CEDO este entitatea individualizată prin lege pentru a exercita acest rol de reprezentare a statului român, conferit Ministerului Afacerilor Externe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22