Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, despre Secția specială: Lucrurile nu pot rămâne astfel

Dora Vulcan | 05.11.2019

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, spune că ”lucrurile nu pot rămâne cum sunt acum” cu privire la Secția specială de anchetare a magistraților, înființată de guvernul PSD.

Pe aceeași temă

El spune că guvernul liberal optează pentru modificarea legislativă în Parlament, unde în ultima perioadă "s-au mai schimbat mințile".

El a spus că în sistemul judiciar există o tensiune enormă față de această structură de parchet, că "sunt magistrați care reclamă desființarea ei peste noapte" și "magistrați, mai puțini, care spun că este o reparație. Eu sunt gata să înțeleg rațiunea pentru care s-a gândit o reparație, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament și așteptăm o reacție responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorități devenită minoritate, s-au mai schimbat mințile în ultima perioadă și eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns rațional în Parlament", a declarat Cătălin Predoiu, după preluarea mandatului său de șef al Justiției.

Întrebat cum va vota în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în privința numirii Adinei Florea la șefia Secției speciale, Predoiu a spus că nu vrea să dea un răspuns superficial și că, la prima vedere, ministrul Justiției, care a încercat să împiedice această numire, a avut o poziție bună.


În ceea ce o privește pe șefa CSM, Lia Savonea, Predoiu a spus că s-a întâlnit cu aceasta o dată sau de două ori în Parlament, fiind la aceeași masă la Comisia Juridică, dar nu au colaborat și nici nu o cunoaște din medii profesionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22