Ministrul Justiției declanșează procedura de selecție a șefilor DNA, DIICOT și la Parchetul General

Laurentiu Gheorghe | 02.12.2019

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat de săptămâna trecută că va declanșa în 2 decembrie procedura de selecție a șefilor la principalele parchete, funcțiile fiind ocupate în prezent de interimari

Pe aceeași temă

„Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT”, a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă actualii șefi ai DNA, Călin Nistor, și Parchetului General Bogdan Licu, ar fi favoriți pentru aceste funcții, Predoiu a răspuns: „Dezmint categoric orice rezultat prestabilit. Invit pe toată lumea să participe la concurs, există toata disponibilitatea Ministerului Justiției să selectam cei mai buni oameni".

Întrebat cât de importante vor fi criteriile de integritate, inclusiv academică, Predoiu a spus că, așa cum a menționat și președintele Iohannis în dezbaterea sa cu jurnaliștii, criteriile sunt experiență, profesionalism și integritate. „Acestea sunt premise de la care plecăm”. El a precizat ca va lua in calcul avizul Secției pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiției a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care Ministerul Justiției formulează propuneri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22