Ministrul Justitiei: Esecul de management, originea dosarelor DNA si ANI

Vlad Toma | 19.07.2016

Raluca Pruna, ministrul Justitiei din Romania, a declarat astazi ca noua Strategie Nationala Anticoruptie pune un accent mai mare pe educare si pe preventie, incercand sa construiasca peste ceea ce s-a realizat anterior.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a precizat ca esecurile de management trebuie asumate deoarece acestea sunt la baza oricarui nou dosar care ajunge la DNA sau la ANI, conform Hotnews.

 

"Sunt foarte bucuroasa ca suntem in linie dreapta cu indeplinirea acestui obiectiv. Ministerul Justitiei a lansat acum o luna in dezbatere publica proiectul acestei strategii.

 

Astazi suntem in situatia de a adopta a cincea strategie anticoruptie. E singura care nu demoleaza ceea ce s-a realizat anterior ci construieste peste.

 

Strategia este construita astfel incat fiecare institutie publica sa poata atrage fonduri europene. 100 milioane de euro, fara a include bugetele minimale anticoruptie.

 

Noua strategie are un centru mai puternic cu privire la preventie. E timpul sa punem accent pe educare si preventie pentru a reduce faptele de coruptie.

 

Asumarea esecului de management trebuie sa existe in masura in care orice dosar nou pe care il are DNA sau ANI este un esec de management. Ne propunem sa consolidam cel putin 3 masuri: avertizorul de integritate, consilierul de etica si angajarile post," a declarat Raluca Pruna.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22