Ministrul Justitiei nu renunta la gratiere. Ar prefera varianta asumarii raspunderii

Vlad Toma | 26.01.2017

Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat astazi, la Digi 24, ca ordonantele legate de gratiere si de modificarea codurilor penale nu vor fi retrase.

Pe aceeași temă

 

Iordache a precizat ca, in urma consultarilor publice, va decide care va fi forma adoptarii acestora ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii sau lege, precizand ca el ar prefera asumarea raspunderii, transmite Digi 24.

 

Ministerul Justitiei a anuntat astazi ca dezbaterea publică privind proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse va avea loc luni de la ora 10. 

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat ieri aviz negativ proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale. Marti, a fost primit raportul Comisiei juridice asupra celor doua ordonante referitoare la gratierea si dezincriminarea unor fapte de coruptie, avizul fiind de asemenea negativ.

 

Cristina Tarcea, preşedintele ICCJ, a declarat, miercuri, la CSM, că nu este de acord cu promovarea celor două ordonante de urgenţă ale Ministerului Justiţiei privind graţierea şi modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală deoarece nu este justificată urgenţa lor.

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat acum cateva zile ca a luat hotararea de a initia un referendum pe tema amnistiei si gratierii pentru ca romanii sa decida daca sunt de acord sau nu cu aceste masuri. Presedintele a precizat ca aceste proiecte nu erau in programul de guvernare al PSD cu care acest partid a castigat alegerile.

 

Raluca Turcan, presedinta PNL, a declarat astazi ca partidul sau va depune o motiune de cenzura daca actualul guvern PSD/ALDE va adopta cele doua ordonante de urgenta pe justitie. Ea a precizat ca aceste doua ordonante nu fac parte din programul de guvernare cu care PSD a castigat alegerile.
 
USR a anuntat de asemenea ca a inceput strangerea de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitie.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22