Ministrul Justitiei respinge modificarea statutului procurorilor. Robert Cazanciuc: Cat timp la sefia Guvernului si a Ministerului Justitiei sunt doi fosti procurori, statutul ramane neschimbat

T.d. | 21.04.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Justitiei respinge posibilitatea modificarii statutului procurorilor. Robert Cazanciuc sustine ca, atat timp cat la sefia Guvernului si a Ministerului Justitiei se afla doi fosti procurori, statutul nu va fi schimbat.

Cat timp la conducerea Ministerului Justitiei se va afla un fost procuror, statutul nu se va schimba. Cat timp la conducerea Guvernului se va afla un prim ministru fost procuror, statutul nu se va schimba”, a afirmat Cazanciuc, intrebat cu privire la recentele declaratii despre o eventuala modificare in acest sens, potrivit Romania Libera.

Initiativa a fost criticata si de Palatul Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis considera ca o eventuala schimbare a statutului procurorilor nu este oportuna. Declaratia a fost facuta luni seara, la finalul consultarilor cu partidele parlamentare.

Intrebat in cadrul conferintei de presa de la Palatul Cotroceni cu privire la oportunitatea schimbarii statutului procurorilor, Iohannis a respins acest scenariu ca fiind lipsit de oportunitate.

Nu am avut o astfel de discutie, nu a venit nimeni cu o astfel de initiativa, nu pot sa raspund, nu facem schimbari de statut doar asa, ca cineva a auzit. Dupa parerea mea nu e oportun asa ceva”, a spus seful statului.

Discutia vine in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat luni ca o eventuala eliminare a procurorilor din categoria magistratilor ar primi sustinere parlamentara.

"A fost o propunere a colegilor de la PNL, in 2013, la discutia pentru revizuirea Constitutiei au propus acest lucru. Eu atunci m-am opus. Poate ca am fost subiectiv. Ca fost procuror, am considerat ca trebuie sa ramana magistrati. Acum, daca PNL, isi mai sustine propunerea, din ce am discutat cu ceilalti colegi din comisie, cred ca va avea sprijin. Doar sa nu se fi razgandit PNL'', a spus liderul PSD.

De altfel, si Consiliul Superior al Magistraturii nu percepe bine aceasta initiativa.

Intr-o declaratie de presa sustinuta marti, vicepresedintele Consiliului, Bogdan Gabor a subliniat ca mentinerea statutului de magistrat pentru procurori este necesara pentru apararea ordinii de drept, fiind o conditie fundamentala a garantarii intereselor societatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22