Ministrul Motoc si o delegatie americana, discutii pe tema securitatii din regiune

Iulian Popescu | 18.11.2015

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, l-a primit, miercuri, la sediul MApN, pe James J. Townsend Jr, asistentul adjunctului secretarului american al apărării pentru politica europeană şi NATO, Cei doi au discutat situaţia de securitate din regiune și despre facilităţile americane din România.

Pe aceeași temă

 

La întâlnire a fost prezent şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, potrivit comunicatului Ministerului Apărării Naționale.

 

"Au fost abordate teme referitoare la situaţia de securitate din regiune, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, facilităţile americane din România, precum şi angajamentul României în teatrul de operaţii din Afganistan", menţionează sursa citată.

 

Ministrul român al Apărării a subliniat "cooperarea bilaterală excelentă şi sprijinul major al SUA în cadrul măsurilor de asigurare aliate pe flancul estic al NATO", fiind, de asemenea, inventariate modalităţile de consolidare a angajamentului SUA în cadrul facilităţilor militare americane din România, precum şi de intensificare a cooperării pe domeniile naval, aerian şi terestru, se precizează în comunicat.

 

Oficialul român a evocat, de asemenea, importanţa coordonării bilaterale în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului de la Varşovia din 2016, cu accent pe adaptarea strategică pe termen lung a Alianţei.

 

"La rândul său, oficialul american a mulţumit României pentru contribuţia semnificativă în cadrul NATO şi a calificat România ca fiind un aliat de excepţie. A punctat de asemenea contribuţia naţională la eforturile aliate de stabilizare a Afganistanului şi a apreciat rolul militarilor români în cadrul misiunilor de consiliere şi asistenţă acordate Forţelor de Securitate Afgane", se mai arată în comunicatul MApN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22