Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu tăiem salarii, nu tăiem pensii. Sunt intoxicări ale PSD

Dora Vulcan | 20.11.2019

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a susținut miercuri o conferință de presă inedită la guvern, cu un afiș pe care anunța că guvernul său nu va tăia pensii și salarii și cerea PSD să oprească manipularea.

Pe aceeași temă

„Îmi respect mandatul de a ne asigura că toate pensiile se plătesc la timp, că toate pensiile se plătesc în cuantumul la care pensionarul are dreptul. Aș vrea să opresc manipularea din spațiul public reafirmând foarte ferm: nu vom tăia pensiile, nu vom tăia salariile. Cer tuturor celor care întrețin manipularea să se oprească. Există suficiente alte subiecte pe care le pot exploata politic dacă doresc, nu viața pensionarilor, pensia oamenilor, respectiv salariile meritate ale oamenilor”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, miercuri, într-o conferință de presă comună cu vicepremierul Raluca Turcan.

Alexandru avea pe pupitru un afiș pe care scria ”Nu tăiem pensii. Nu tăiem salarii. Opriți manipularea”.

Gestul ministrului survine unei întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii Publice și ai Companiei Naționale „Poșta Română” S.A.

Prezentă la conferința de presă și la întâlnirea cu șefii de la Poștă și CNPP, vicepremierul Raluca Turcan a acuzat că în unele județe agenți poștali ai PSD dezinformeaza si le zic oamenilor că se vor tăia pensii și salarii, lucru care a fost confirmat si de ministrul Muncii.

Alexandru a făcut referire și la un protocol pe care sindicatul poștașilor l-ar fi semnat cu PSD și a cerut ca sindicatul poștașilor să nu mai facă politică de partid.

„Aș vrea să oprim orice manipulare legată de faptul că acest guvern întârzie în mod intenționat plata pensiilor sau că ar scădea salariile ca să pregătească terenul pentru a nu le mai da deloc sau pentru a scădea nejustificat”, a mai spus ministrul.

Dezinformările agenților poștali se suprapun cu declarațiile mai multor lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Viorica Dăncilă, candidată la prezidențiale au spus că guvernul Orban va tăia pensiile și salariile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22