Ministrul Nelu Tătaru: Constanța și Brașov, cele două noi focare de infecție cu coronavirus

Redactia | 05.04.2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită la două spitale din județul Constanța, a anunțat că există încă două focare de infecție, la Constanța și la Brașov.

Pe aceeași temă

Momentan, focarul este doar la nivelul cadrelor medicale, în spitale. Există, însă, riscul real să se extindă și la populație.

Ministrul Sănătăţii continuă verificările în teritoriu. La Constan'a, Nelu Tătaru a discutat la faţa locului cu autorităţile locale medicale şi administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical, a informat duminică MS. Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente şi medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

"Testările în teritoriu vor fi din ce în ce mai dese. Pregătirile sunt în stadii avansate. O să merg peste tot pe unde am depășit 100 de cazuri. Am ales un posibil focar pentru că nu am vrut să mai avem ce e la Suceava. În Constanța avem un aflux mare de cetățeni din afară, este un potențial focar dacă nu avem în vedere măsurile anunțate. Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea și la distanțarea socială. Sunt 77 de cadre izolate la Constanța, confirmați 3 medici și 5 asistenți", a declarat Nelu Tătaru, la Constanța, citat de Digi 24.

Constanța este unul dintre județele cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Până în prezent au fost confirmate 114 cazuri de infectare, dintre care 2 decese. Un medic de familie este în stare gravă. În rândul medicilor există 8 cadre medicale testate pozitiv, potrivit ministrului Tătaru.

11 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului sanitar, la Brașov

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a informat că, duminică, în judeţ există 11 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului sanitar, dintre care cele mai multe - şapte - la substaţia Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Celelalte cadre medicale sunt de la Spitalul municipal din Codlea - două şi de la Spitalul Militar Regina Maria - alte două.

"Cei 11 pacienţi sunt internaţi şi în aceste cazuri au fost stabiliţi contacţii direcţi, care sunt în izolare şi monitorizaţi la domiciliu", se arată într-o informare a DSP Braşov, scrie Agerpres.

La Secţia Psihiatrie Bolnavi Cronici Zărneşti este în derulare o anchetă epidemiologică, stabilindu-se contacţii direcţi ai pacientului confirmat cu COVID-19 şi recoltându-se probe în vederea testării.

Totodată, DSP Braşov a precizat că, în cazul unei paciente transferată "dintr-o eroare", de la o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la secţia dedicată pacienţilor cu COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie, aceasta având test negativ COVID-19, "s-au respectat toate precauţiunile universale pe timpul transferului şi internării".

"Din ancheta epidemiologică efectuată în urma acestui incident, pacienta nu este considerată ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19 (...) De asemenea, pacientei i-a fost recoltată a doua probă în vederea testării conform Metodologiei INSP", a mai precizat DSP Braşov.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22