Ministrul PSD al Finanțelo, ironii la adresa lui Florin Cîțu: Nu știu de ce e îngrijorat

Redactia | 27.01.2022

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a lansat joi o serie de ironii la adresa lui Florin Cîțu, președintele PNL, care se declarase îngrijorat de creșterea dobânzilor la care se împrumută România.

Pe aceeași temă

”Este exclus, nu știu de ce dl preșeidnte Cîțu e atât de îngrijorat. Dobânzile sunt stabile acum, dar ele au crescut între ianuarie 2020 și noiembrie 2021, sunt chiar mai mici decât în noiembrie. Am stabilizat dobânzile. Inflația cu care ne confruntăm, lăsată de cei dinaintea noasstră și care sunt acum îngrijorați, e cea mai mare din ultimii ani”, a spus Adrian Câciu într-o declarație de presă.

Întrebat cum comentează declarațiile lui Cîțu potrivit cărora România plătește acum mai mult decât anul trecut pe dobânzi, Câciu a spus că ”plătim mai mult pe dobânzi pentru că dobânzile sunt aferente capitalului bugetat. Sunt 57 miliarde euro împrumutați în ultimii doi ani, de fostele guverne”.

”La rectificarea bugetară a trebuit să punem bani de pensii și de salarii, bugetul nu avea acești bani. Asta e pentru cei îngrijorați”, a mai spus Câciu cu referire la Cîțu.

”Nu există riscul unui acord cu FMI sau al unei recesiuni. Acum, inflația este mai mare decât dobânzile, deci ar putea fi considerate real negative. Azi, cursul valutar e mai mic decât în noiembrie. Am venit să stabilizăm țara. Încrederea investitorilor există”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22