Ministrul Raluca Pruna: Nu este pentru mine o prioritate sa dau o gratiere si amnistie

Dora Vulcan | 14.07.2016

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a exclus o gratiere sau amnistie in mandatul sau, precizand ca astfel de decizii nu sunt o "prioritate" pentru ea.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu este pentru mine o prioritate sa dau o gratiere si amnistie. Astea nu se dau pe picior. Dupa mine poate veni cineva care poate gandi daca acest lucru serveste societatii romanesti. Eu cred ca nu", a raspuns ea, joi, la intrebarile ziaristilor.

 

Aceasta a precizat ca, inainte de eventuale discutii despre gratiere sau amnistie, trebuie luate alte masuri, precum dreptul la munca, majorarea normei de hrana etc.

 

"Am sa pun pe masa parlamentului la inceputul sesiunii" un pachet de masuri legislative legat de situatia din penitenciare, a precizat ministrul Justitiei.

 

La inceputul lunii iulie, Raluca Pruna a declarat, la Realitatea TV, ca va lansa la jumatatea lunii iulie o dezbatere referitoare la gratiere ca posibila solutie la rezolvarea problemei supraaglomerarii penitenciarelor din cauza careia Romania risca o decizie pilot CEDO.

 

"Trebuie să existe şi o analiză în România să vedem, graţiem? Turcia a făcut spre exemplu, o graţiere pentru a-şi rezolva problema suprapopulării în penitenciare, iar în 11 luni, penitenciarele s-au umplut. Când spun asta nu vreau să anunţ o decizie, nu vreau să spun că nu va exista o graţiere", a spus ministrul.

 

Ultimele zile au fost marcate de o serie de proteste in inchisorile din Romania.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22