Ministrul rus al Apararii: Rusia isi va proteja interesele in zona arctica

P.c. | 26.02.2015

Pe aceeași temă

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, a declarat ca Rusia isi va proteja interesele in zona arctica daca va fi cazul, impotriva tarilor interesate de resursele aflate in acele regiuni. Canada, SUA, Norvegia, Rusia, Danemarca incearca sa-si extinda teritoriile pe platoul continental si insulele Oceanului Arctic, relateaza ziare.com

 

Ministrul a afirmat ca Rusia va scoate armele la inaintare pentru a proteja interesele sale in zona arctica, daca acest lucru va fi necesar. El a punctat faptul ca multe tari care nu au acces direct la aceasta regiune sunt tot mai interesate de resursele care se gasesc acolo, informeaza Russia Today.

 

"Prezenta militara constanta in zona arctica si posibilitatea de a proteja interesele statului prin mijloace militare sunt vazute ca o parte integrala a politicii ce garanteaza securitatea nationala", a explicat ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu. "Nu e un secret faptul ca regiunea devine unul dintre cele mai importante centre de productie a hidrocarburilor si este un nod de comunicatii", a adaugat acesta.
 

CITITI SI: Rusia își consolidează FORTELE NUCLEARE și convenționale în zona arctică

 

Oficialul rus a mai spus ca unele tari nu au acces direct la zona arctica si totusi ravnesc la bogatiile de acolo. Rusia are de gand sa isi creasca prezenta militara in regiune. Presedintele Vladimir Putin a dat ordin, in aprilie 2014, sa se creeze in Arctica un sistem militar format din nave de suprafata si submarine de noua generatie. De asemenea, liderul rus a mai cerut si consolidarea apararii granitelor.


State riverane zonei arctice (Canada, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Rusia, Danemarca) incearca sa-si extinda teritoriile pe platoul continental si insulele Oceanului Arctic, in conditiile in care zona este bogata in petrol si gaze naturale. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22