Ministrul Sanatatii descrie atacurile la adresa sa: Mi-au spus ca ma vor ingropa

Vlad Toma | 28.11.2016

Vlad Voiculescu, ministru Sanatatii din Romania, a facut publice cateva "sfaturi" pe care le-a primit de cand a ajuns in guvernul Ciolos, precizand ca nu are de cand sa incetineasca ritmul reformelor pe care le-a adoptat in privinta sistemului sanitar din Romania.

Pe aceeași temă

 

Voiculescu afirma ca atacurile la adresa sa au aparut imediat dupa ce a ajuns in functia de ministru si ca au venit in special din partea unor personaje instalate in functii importante in sistemul de sanatate: "Atacuri la adresa mea și a echipei mele au apărut încă din primele săptămâni de mandat. Au venit din partea unor oameni aflati pe poziții cheie pentru mulți ani în sistemul sanitar românesc. S-au intensificat și nu am nici cea mai mică îndoială ca vor continua, combinate cu atacuri venite din partea actorilor politici. Din prima zi de mandat am fost îndemnat cu voce caldă, părintească, la CALM."

 

Ministrul da cateva exemple concrete pentru a-si justifica spusele: "Președintele Colegiului Medicilor din Romania, Dr. Borcean a afirmat răspicat despre legătura pacientului cu medicul: "această relaţie este cea care îi conferă (medicului) calitatea de stăpân feudal, pentru că numai el poate să gestioneze această relaţie”. Asta imediat după ce am făcut primele declarații despre starea dezastruoasă a sistemului medical."

 

Voiculescu descrie de asemenea reactiile pe care le-au provocat reformele pe care le-a introdus: "După declarațiile mele despre faptele Comisiei de Sănătate din Senat și intențiile Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților de a schilodi legea fumatului în spații publice, mi s-a spus - din nou cu voce părintească - ”TE VOR ÎNGROPA”.

 

După ordonanța de urgență care permite și altora, nu doar cadrelor universitare recomandate de universitate, să participe la concursurile pentru posturile de șefi în spitalele universitare, rectorii univeristăților de farmacie și medicină s-au simțit insultați. Mi s-a spus că NU ERA MOMENTUL ȘI CĂ O SĂ MĂ COSTE SCUMP.

 

După fiecare raport al corpului de control sau constatare de nereguli, reacțiile au fost furibunde. Pacienții și medicii au fost îndemnați la protest, primarul Capitalei a făcut declarații la televizor iar un manager de spital a compus o plâgere penală.


Nu de puține ori, MI S-A SPUS CĂ O SĂ MOARĂ OAMENI DIN CAUZA MEA. Și asta cu o ușurință pe care nu o pot înțelege, mai ales când o spun oameni care lucrează cu sănătatea oamenilor în fiecare zi," arata Vlad Voiculescu.

 

Ministrul considera ca atacurile vor continua cel putin pana la incheierea campaniei electorale si le cere celor aflati in functii importante in Sanatate sa nu mai faca apeluri la calm si sa spuna mai degraba daca sunt multumiti de modul in care arata sistemul sanitar in Romania:

 

"Nu mă aștept ca mizeriile să înceteze aici, ci mă aștept că ele să continue cel puțin până la alegeri, condimentate cu oarece mesaje politice. Îi îndemn însă pe acești domni să își țină puțin răsuflarea, să se gândească bine la ce s-a clădit și ce s-a distrus în zecile de ani de când ocupă funcții de conducere. Mai apoi, să se întrebe dacă sunt mulțumiți de ce vor lăsa în urmă. În orice caz, îi îndemn să nu mă mai sfătuiască - nici pe mine, nici pe alții ca mine care își doresc schimbare în sistemul de sănătate românesc, la CALM!", a transmis ministrul Sanatatii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22