Ministrul Sănătății estimează că relaxarea restricțiilor va avea loc cel mai devreme peste o lună

Laurentiu Gheorghe | 13.04.2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat luni că numărul de cazuri de Covid-19 va continua să crească în același ritm timp de vreo săptămâni. De abia după 15-20 mai se poate gândi o relaxare.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galaţi, în contextul pandemiei de coronavirus, că o

În contextul pandemiei de coronavirus, ne găsim în continuare pe panta ascendentă, care va mai dura aproximativ trei săptămâni, astfel că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie, a spus ministrul Sănătății, scrie Agerpres.

Demnitarul a mai precizat că relaxarea măsurilor privind combaterea coronavirusului se va face gradual şi cu anumite precauţii şi restricţii.

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv, doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi ( afară din casă – n.r.) decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Tătaru.

În plus, ministrul a afirmat că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica persoanelor peste 65 de ani, decât mai târziu.

„Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a subliniat Tătaru

Ministrul Sănătății a insistat că trebuie păstrate în continuare precauţiile, deoarece va exista un trend crescător în statisticile pandemiei de coronavirus.

„Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax.

El a explicat de ce au fost închise cimitirele.

„Închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat luni la Galaţi, unde a vizitat un cămin privat de îngrijirea bătrânilor, aflat în carantină pentru Covid-19, dar şi Spitalul Judeţean, care îngrijeşte, la ATI, cazurile foarte grave cu coronavirus.

În România au fost înregistrate până luni 6.633 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22