Ministrul Sănătății: Incendierea unei paciente pe masa de operație, efectul unor nereguli în cascadă

Laurentiu Gheorghe | 30.12.2019

​Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, luni, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Pe aceeași temă

Raportul preliminar al Corpului de Control al ministrului Sănătății al cazului pacientei care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca denotă o serie de nereguli în cascadă, a anunțat Victor Costache în debutul ședinței de Guvern de luni.

„Din păcate, după cum știți, pacienta a decedat ieri seară, și vrem să transmitem condoleanțele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România și să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul ședinței de luni a Guvernului, notează Mediafax.

Întrebat de premier dacă a fost trimit Corpul de Control, ministrul Sănătății a răspuns: „Absolut, am trimis Corpul de Control din primul moment din care am aflat, Inspecția Sanitară de Stat, Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor București s-a autosesizat și a demarat ancheta, vom avem un raport final la începutul săptămânii viitoare”.

Șeful Executivului a cerut ca raportul să fie amănunțit și să prezinte exact șirul evenimentelor, deoarece probabil că Parchetul va cere informațiile rezultate în urma controlului Ministerului Sănătății.

„Vă solicit un raport foarte amănunțit care să surprindă toate amănuntele, încă din momentul primei operații, pentru că pleacă de la prima operație, vreau ulterior care au fost toate amănuntele, care sunt foarte importante, și cum a apărut actul adițional la protocol, cum, de ce s-a decis utilizarea, pentru că se știe că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor și numai pentru dezinfectarea și alte lucruri, sunt extrem de mutle mănunte acolo care trebuie edificate, pentru că trebuie să se știe adevărul. Probabil va fi și o anchetă realizată de Parchet, iar noi trebuie să punem la dispoziția Parchetului toate informațiile care sunt rezultate dintr-un control efetuat cât se poate de xigent și cu cele mai mici amănunte”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, Victor Costache l-a asigurat pe premier că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22