Ministrul Sanatatii: Investiţiile sunt necesare de mult. Cele de pana acum sunt "sumare”

Dora Vulcan | 25.05.2016

sumare” „Cu siguranţă nu sunt primul ministru care se confruntă cu lipsa unor medicamente ieftine din spitale, dar cu siguranţă aş vrea să fiu ultimul şi soluţia să nu vină de la un om, nici măcar de la o echipa de oameni, ci să fie o soluţie sistemică”, spune noul ministru al Sanatatii.

Pe aceeași temă

 

 

„Trebuie să fie o soluţie care să aibă la baza reguli şi proceduri clare şi, de asemenea, extrem de important, să aibă la baza o transparenţă, în aşa fel încât pacienţi, medici, manageri de spitale, media să poată urmări aceste probleme şi să vadă unde este problema şi să ceară rezolvarea ei urgenţă, pentru că lucrurile astea sunt extrem de urgenţe”, a declarat Vlad Voiculescu, în legătură cu asigurarea medicamentelor esenţiale în spitalele din România, citat de Mediafax.

 

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre investiţiile în infrastructura din sistem şi despre parteneriatele public-private pentru construirea de noi spitale.

 

„ Vorbim destul de mult în ultima vreme despre infecţiile nosocomiale şi ştim că o parte a problemei au fost biocidele. Este însă o parte a problemei, după cum regulile de urmat în spitale, după cum lipsa medicilor, toate acestea sunt părţi ale acestei probleme deosebit de complexe. Dar o parte semnificativă a acestei probleme este infrastructură, infrastructură învechită, infrastructură... când spun infrastructură, spun în special spitale, spitale care au fost în general construite în anii '70 sau înainte de această perioadă, spitale care pun în pericol viaţă pacientului, dar şi pe a medicului, a personalului medical. Investiţiile sunt necesare de mult, investiţiile pe care ţară această le-a făcut în ultimii 25 de ani sunt absolut sumare”, a spus ministrul.

 

Vlad Voiculescu a vorbit despre un proiect cu Banca Mondială, din 2014, de 250 de milioane de euro, dar din care nu s-a cheltuit nimic. Voiculescu a promis că va debloca acest program , începând cu suma de 180 de milioane de euro care va fi disponibilă pentru investiţii.

 

Ministerul Sănătăţii a precizat că este necesar parteneriatul public-privat pentru reconstruirea spitalului „C. C. Iliescu” şi extinderea spitalului „Marie Curie” din Capitală. „Nu vorbim despre spitale private, vorbim despre aceleaşi spitale de stat, care vor primi clădiri noi în care să funcţioneze. Actul medical rămâne în totalitate în sarcina statului. Nici un copil care va fi tratat la 'Marie Curie' şi nici un adult sau copil care va fi tratat la 'C.C. Iliescu' nu va trebui să plătească un cent”, a spus Voiculescu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22