Ministrul Sănătății merge la Suceava. Secretarul de stat venit din sistemul militar, rămâne acolo

Redactia | 02.04.2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge astăzi la Suceava, unde noua conducere a spitalului județean a demisionat.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge la Suceava, unde noua conducere a spitalului județean a demisionat.

Ionel Oprea, noul secretar de stat din minister, venit din sistemul medical militar, va rămâne acolo să gestioneze situația.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns la Suceava și că deja sunt acolo 4 medici militari, iar în curând vor veni alți 20 de medici din București și din alte orașe din țară.

„Ieri am discutat cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Sănătății. Domnul ministru a ajuns la Suceava împreună cu secretarul de stat Oprea. De asemenea, la prima oră au ajuns 4 medici militari. Azi ajunge și un PCR din Coreea de Sud, achiziționat de primărie, pe care îl punem gratuit la dispoziția spitalului. Mai este un PCR la spital, dar nu este suficient, pentru că noi acum ducem la Iași testele si vin rezultatele și la 7 zile”, a precizat Lungu.

Primarul a spus că cerințele comunității locale sunt ca spitalul județean să devină funcțional, cu fluxuri bine determinate.

„Până acum nu prea au funcționat aceste fluxuri, pentru că nu are cine să facă forme de internare sau de externare. Azi mai vine un lot de medici din București și din restul țării, vreo 20 de medici. În plus, o parte din medicii de la Suceava care au teste negative se vor întoarce la serviciu”, a mai explicat Ion Lungu.

Și primarul, testat negativ, se află încă în izolare la domiciliu, pentru că asistenta sa pe achiziții este internată cu Covid-19.

„În această dimineață, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Ionel Oprea este general medic, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, în perioada 2017-2019.

Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Suceava și-au dat demisia, miercuri noaptea.

Conform mai multor surse citate de presa locală, managerul interimar, Florin Filip, și directorul medical interimar, Elena Doina Ganea, împreună cu mai mulți medici din unitatea medicală și-au prezentat demisiile din cauză că nu mai fac față situației de criză cu care se confruntă județul.

Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Florin Filip era numit de o săptămână în postul de manager, după suspendarea fostului director, Vasile Rîmbu.

Municipiul Suceava și opt localități limitrofe sunt în carantină, după ce aici au fost confirmate aproximativ 30% din cazurile de coronavirus din România. De asemenea, miercuri seara, potrivit Grupului de comunicare strategică, 200 de cadre medicale de la Suceava erau infectate cu coronavirus, din 357 la nivel național.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22