Ministrul Sanatatii: Nu e o noutate ca infectiile din spitale sunt cauzele unor decese

Paul Cristescu | 07.12.2015

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat, ieri, ca intr-adevar infecţiile din spitale au provocat moartea unora dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Ministrul a precizat insa ca, desi situatia era cunoscuta, e greu de controlat.

Pe aceeași temă

 

"Absolut intotdeauna, in astfel de situatii, infectiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Stim acest lucru. Nu e o noutate. Nu avem de ce sa o ascundem si nu avem de ce sa o minimizam. Dar nu e singura cauza. Acesti pacienti aveau nu numai o leziune externa vizibila, ei aveau leziuni pulmonare foarte severe. Ei sunt pacientii care, din pacate, s-au prapadit. Acesti pacienti au o imunitate extrem de afectata. Asupra acestor pacienti se fac manopere repetate, invazive", a sustinut Patriciu Achimas Cadariu, citat de ziare.com
 

Ministrul a adaugat ca este momentul sa fie facuta o evaluare corecta si sa fie spus adevarul."Ar trebui, dupa aceasta drama, care este un semnal social, dupa parerea mea, un semnal care deschide poarta la o evaluare corecta si la a pune pe masa cartile, astia suntem. Atat putem in acest moment. Haideti sa ne intelegem, sa stam cu totii la masa si sa vedem exact ce dorim, de fapt, de la sistemul nostru. Contribuim cu totii astfel incat toti sa primim in mod egal sanatate", a explicat ministrul Sanatatii.
 

Acesta a discutat si despre lipsa specialistilor din spitale, adaugand ce au de facut in continuare."Este criza de anestezisti, de psihiatri, incercam sa pregatim un numar mai mare de specialisti", a punctat acesta.
 

60 de persoane au murit in urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie in clubul Colectiv din Bucuresti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22