Ministrul Sănătății spune că luna septembrie vine cu risc asumat de creștere a numărului de cazuri

Laurentiu Gheorghe | 28.08.2020

În condițiile în care se vor redeschide restaurantele, teatrele și cinematografele și va începe și școala, luna septemrbie va fi „destul de grea”, riscurile de contaminare fiind ridicate, spus Nelu Tătaru.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătății a spus, vineri, că autoritățile iau în calcul relaxarea restricţiilor din sectorul balnear, respectiv reluarea unor terapii, în a doua parte a lui septembrie.

„Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27. În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare", a declarat ministrul Sănătăţii, la Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

Tătaru a subliniat că în judeţele unde va exista o transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar oaspeţii din hoteluri vor putea mânca acolo, indiferent de zonă şi de transmiterea din acea zonă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22