Ministrul Sănătății spune că se va ajunge la Scenariul 4: Se va decide rapid starea de alertă

Redactia | 14.03.2020

România se apropie vertiginos de Scenariul 3, adică va depăși 100 de infectați cu coronavirus, dar este probabil, estimează Victor Costache, să se ajungă la Scenariul 4.

Pe aceeași temă

Aceasta înseamnă că se vor depăși 1000 de cazuri. Ministrul spune că va fi declarată, probabil, în prima fază starea de alertă, formula care a fost luată în calcul de Grupul condus de Raed Arafat.

Cel mai greu va fi, spune Victor Costache, când se va depăși numărul de 1000 de cazuri, situație în care vor fi internate doar cazurile grave.

„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece - și este foarte posibil - în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere - și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți. Deocamdată, și la acest număr de pacienți - aproape 90 câți avem în momentul de față - ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus. Știm din greșelil altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a spus Victor Costache, vineri seara, într-o intervenție la Digi 24.

Costache a mai spus că decizie privind starea de alertă va fi luată rapid în perioada care urmează :„În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a mai anunțat Costache.

La rândul său, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat vineri că se așteaptă ca până săptămâna viitoare să fie multe sute de persoane infectate cu coronavirus. „Va fi o creștere serioasă”.

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus, confirmate într-o singură zi: 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 95.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22