Ministrul Sănătății: Voi desface caracatița de la Unifarm și din tot sistemul medical

Laurentiu Gheorghe | 01.06.2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a răspuns duminică PSD-ului, care prin vocea purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu, l-a acuzat că ar susține „caracatița Unifarm”.

Pe aceeași temă

Ministrul Tătaru a transmis că „va desface caracatița Unifarm” și „caracatița din tot sistemul medical” și că își propune să facă acest lucru prin reforma pe care vrea să o introducă în sistemul de sănătate.

Tătaru a fost întrebat dacă se teme că Guvernul Orban ar putea să pice după moțiunea de cenzură despre care PSD transmite că va fi depusă dacă Executivul nu va dubla pensiile.

Ministrul Sănătății a răspuns că Executivul tocmai a trecut printr-o pandemie și că nu se poate teme de o moțiune a PSD: „Tocmai am trecut printr-o pandemie. Credeți că ne este frică de o moțiune de cenzură?”, a conchis Nelu Tătaru, duminică, la Digi24.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, i-a acuzat, în primul rând pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și pe cel al Dezvoltării, Ion Ștefan că au numit în diverse funcții publice importante din aparatul de stat, oameni pe criterii de fidelitate, „rude, prieteni, protejați” formând „caracatița domnului ministru Tătaru” și „rețeaua Grindă” (porecla dată de PSD lui Ion Ștefan).

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD a prezentat, având în fundal un motaj video realizat în baza unor materiale apărute în presă, „caracatiţa domnului ministru Tătaru” şi „reţeaua Grindă”.

Lucian Romaşcanu, a afirmat că în guvernarea PNL în aparatul de stat au fost angajate 12.000 de persoane noi, declarându-se convins că „oamenii vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale”.

„Peste 12.000 de oameni au fost angajaţi, noi, la stat, deşi domnul Orban se lăuda că o să facă scurtă la mână concediind pilele PSD. Vedem că a făcut scurtă la mână angajând pilele PNL. Suntem convinşi că oamenii văd şi vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale”, a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă la sediul partidului.

El a prezentat şi o serie de „cifre” ale „proastei guvernării liberale” care se însumează într-o „notă de plată a incapacităţii guvernului Orban de a susţine economia în criză”, concluzionând că PSD cere „imperativ” ca premierul şi guvernul PNL să demisioneze.

„600 de mii de angajaţi în şomaj tehnic, 425.000 de oameni rămaşi fără loc de muncă. Eurostat plasează România pe locul 3 la creşterea şomajului în UE, în martie 2020, faţă de octombrie 2019, când a preluat guvernarea de la PSD. 518.400 IMM-uri cu afaceri închise sau în scădere. Totalul îl reprezintă 37 de miliarde de euro, asta este suma care s-a pierdut din cifra de afaceri a companiilor din România. Alte cifre, 170.000 de companii nu ştiu dacă-şi vor relua activitate după 1 iunie, Produsul Intern Brut va avea o scădere fără precedent, de minus 14,4% în trimestrul II, preţurile vor creşte cu 22%, prognoza oficială a INS-ului. În următoarele trei luni se prefigurează un tablou acut al prăbuşirii economice, rezultat al proastei guvernări liberale, producţia industrială va scădea cu 21%. (....) Cererea de servicii, cifra de afaceri din acest domeniu va scădea cu 29% .(...) Astea sunt cifrele guvernării Orban, asta este şi tot ceea ce am spus până acum arată că liberalii au transformat lozinca «prin noi înşine!» în lozinca: «pentru noi înşine!». Astea sunt cifrele guvernării pentru tot ceea ce am spus până acum şi pentru altele, extrem de grave, şi prezentate de mass-media, PSD cere imperativ demisia domnului Orban şi a guvernului PNL”, a mai afirmat Romaşcanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22