Ministrul Sănătății contrazice Jandarmeria: Femeia are un hematom, nu fractură de coloană

Redactia | 11.08.2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă că femeia-jandarm care a fost lovită de protestatari este „foarte bine”, se ridica din pat și nu are coloana fracturată, așa cum a anuntat Jandarmeria vineri noaptea si simbata dimineata.

Pe aceeași temă

 

„Are un hematom aici (indică zona cefei - n.r.). Este foarte bine fizic. Nu este la terapie intensivă.Nu, nu are coloana ruptă... este bine, comunică, se ridică din pat (...) dar este foarte bine fizic, mă așteptam la cu totul și cu totul altceva”, a subliniat Sorina Pintea, care a fost sâmbătă la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru a vedea care este starea celor răniți la protestele de aseară.

 

Potrivit ministrului, toți cei cinci răniți ajunși la Floreasca „se simt foarte bine”.”Și cei doi colegi ai ei (ai femeii-jandarmi) sunt bine. Mai era o tânără de 29 de ani cu o plagă la picior, probabil o arsură, și un bărbat de 37 de ani care avea un proiectil în picior, și l-a scos singur...”, a relatat Sorina Pintea.

 

Ministrul Sănătății a mai menționat că alte trei persoane rănite aseară sunt internate la Spitalul Universitar.

 

Despre protestele anunțate și în această seară, Pintea a spus că „și pentru azi avem echipaje și spitale pregătile”.

 

 

 Jandarmeria a transmis vineri noaptea ca  jandarmerita batuta in timpul violentelor ”A fost internată cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală”

 

”Femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei și care a fost lovită a fost internată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism - suspiciune de fractură la coloana cervicală”, a transmis Jandarmeria.

 

Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți manifestanți violenți. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

 

Aceasta informatie a fost transmisa si la confrinta de presa de simbata dimineata. ”Cel mai dificil lucru a fost sa explicam familiei ca aceasta nu se va mai putea misca, va ramine paralizata”, au spus sefii Jandarmeriei.

 

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoriei, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22