Ministrul Sănătății, Florian Bodog: acordul cu Eurotransplant a fost prelungit

Dora Vulcan | 23.03.2017

Bodog, a anuntat, joi, ca acordul cu Eurotransplant va fi prelungit, dupa ce a avut o discutie cu presedintele organizatiei. Ministrul a mai spus ca a avut discutii cu omologul sau austriac, dar si cu seful programului de transplant pulmonar de la clinica AKH.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

"Am transmis o scrisoare oficiala domnului Meiser, presedintele Eurotransplant, cu care am si discutat telefonic in cursul zilei de astazi si am obtinut promisiunea si acordul de a prelungi scrisoarea de intentie care expira la sfarsitul lunii martie, deci acordul cu Eurotransplant va fi prelungit, am permisiunea domniei sale. Am luat legatura cu ministerul Sanatatii din Austria si am solicitat sa aiba o interventie politica, de data aceasta la clinica AKH, pentru pacientii romani. Acest lucru a fost convenit cu domnul premier Grindeanu. Am luat legatura cu domnul profesor Klepetko de la AKH care mi-a explicat ca au o problema de spatiu, de supraaglomerare cu pacienti si ramanem in contact pentru a gasi cea mai buna solutie pentru pacientii romani", a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii, citat de ziare.com.

 

 

 

Florian Bodog sustine ca a primit raportul Agentiei Nationale de Transplant in urma controlului facut miercuri la Spitalul Sfanta Maria, precizand ca a convenit cu specialistul Igor Tudorache, de la clinica din Hanovra, care a acceptat sa vina sa opereze in Romania.

 

 

 

"Echipa trimisa de ANT mi-a transmis un raport din care reiese ca Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti indeplineste conditiile de acreditare in vederea includerii in programul national de transplant de organe si tesuturi de origine umana, transplant pulmonar. Ministerul are datoria sa se asigure, prin Agentia nationala de Transplant, daca sunt sau nu sunt indeplinite conditiile acreditarii, iar ANT, sub semnatura celor trei evaluator si a presedintelui agentiei, spune ca sunt indeplinite conditiile.

 

 

 

Am vorbit personal cu doctoral Igor Tudorache, specialistul de la Hanovra, care si-a reafirmat disponibilitatea de a veni sa opereze in Romania. Cand va fi deschis, orizontul de timp tine de echipa medical de acolo", a mai explicat Florian Bodog.

 

 

 

Demersurile vin dupa ce, la inceputul saptamanii, ministrul Sanatatii a anuntat ca unitatea medicala AKH din Viena l-a informat ca nu mai pot fi primiti pacienti romani.

 

 

 

Anuntul venea dupa ce saptamana trecuta ministrul Sanatatii a spus ca centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a functiona si inca nu se poate face un transplant in conditii de siguranta pentru pacient. Atunci, el a precizat ca centrul nu are niciun specialist angajat care sa fi facut singur vreun transplant si a mentionat ca pana nu are toate garantiile ca acest centru este competent in efectuarea transplanturilor, nu ii va da drumul.

 

 

 

Miercuri, insa, ministrul s-a intalnit cu primarul Gabriela Firea, care a cerut reevaluarea Centrului de Transplant, la o zi dupa ce spitalul AKH din Viena a reziliat protocolul.

 

 

 

Dupa numai o zi, presedintele Agentiei Nationale de Transplant (ANT), Radu Deac, a transmis ca reevaluarea de miercuri a aratat ca se mentin conditiile de la acreditare si ca spitalul Sfanta Maria din Capitala va putea efectua transplant de plamani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22