Mintea românului de pe urmă: Dăncilă spune că analizează efectele OUG 114 înainte de o decizie

Laurentiu Gheorghe | 19.02.2019

Premierul Viorica Dăncilă a repetat, luni, că o decizie privind modificarea OUG 114/2018 „trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane sau alteia”.

Pe aceeași temă

„Eu cred că nu trebuie să ne grăbim şi să venim cu anumite concluzii pe care le luăm fiecare, aşa, cum considerăm. Eu cred că este important să dăm dovadă de flexibilitate, am mai spus acest lucru, totul este perfectibil, inclusiv o lege, dar eu am cerut tuturor miniştrilor ca pe Ordonanţa 114 să vină cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri. După ce am toate aceste argumente, după ce văd ceea ce stă la baza modificărilor care sunt cerute, atunci vom lua o decizie, pentru că eu cred că această decizie trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane sau alteia”, a afirmat Viorica Dăncilă după ce a participat la sesiunea ordinară a Asociaţiei Comunelor din România.

Premierul a răspuns astfel fiind întrebată despre afirmaţiile venite din partea ALDE, potrivit cărora „ministrul Finanţelor nu ar trebui să se mai bage pe probleme de energie”, cu referire la măsura privind taxarea cu 2% a companiilor din domeniu.

Premierul a adăugat că, cel mai probabil, săptămâna aceasta va avea o discuţie cu miniştrii despre aspectele legate de OUG 114/2018.

Întrebată dacă eventualele modificări vor fi făcute printr-o altă ordonanţă sau prin parcurs parlamentar, Dăncilă a spus: „Până nu am discuţii cu fiecare ministru în parte pe lucruri foarte bine argumentate, nu voi lua o decizie”.

„Vreau ca decizia pe care o luăm - s-ar putea să fie decizia să nu facem schimbare, s-ar putea să fie o decizie în care să schimbăm anumite lucruri - să se plieze pe ceea ce este real şi pe ceea ce poate ajuta, nu încurca. De aceea, cred că este foarte important să analizăm fiecare aspect în parte şi eu cred că ceea ce a făcut Guvernul României, prim-ministrul, în a solicita fiecărui ministru argumente pentru schimbările care se doresc, cred că este un lucru corect şi normal”, a mai afirmat premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22