Mircea Beuran, arest la domiciliu. Judecătorii au respins cererea procurorilor de arest preventiv

Laurentiu Gheorghe | 14.02.2020

Tribunalul București a respins vineri cererea procurorilor pentru arestarea preventivă pentru 30 de zile a dr. Mircea Beuran și au înlocuit-o cu arestul la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Pe aceeași temă

Joi seară, procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a profesorului dr. Mircea Beuran sub acuzația de luare de mită (10.000 de euro) pentru a aranjarea unui concurs de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla” București pentru un medic de la un spital din Capitală.

Dosarul a fost deschis în urma sesizării medicului care i-ar fi dat lui Beuran cei 10.000 de euro. Mircea Beuran a fost vineri prezentat în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au dispus, joi, percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București, dar și la domiciliul lui Mircea Beuran.

Joi, în jurul prânzului, Mircea Beuran, a fost dus la DNA, fiind reținut pentru 24 de ore după ce a fost audiat de procurori timp de 8 ore.

Mircea Beuran (PSD) a fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase pentru o scurtă perioadă, până și-a dat demisia în urma primului scandal de plagiat al unei persoane publice. Beuran a fost medicul personal al lui Ion Iliescu în ultimul mandat de președinte al acestuia. A fost, de asemenea, șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca timp de 20 de ani, funcție din care a fost demis în ianuarie, după ce o pacientă de a sa a fost arsă în sala de operație și a murit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22