Mircea Cărtărescu, avertisment: PSD a trecut linia roșie, ne putem aștepta la represalii

Fara Autor | 24.06.2018

Scriitorul Mircea Cărtărescu atrage atenţia că evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi critica dur actiunile PSD din ultima perioada.

Pe aceeași temă

=

 Limbajul folosit de Dragnea denota o politia de forta impotriva celor care i se opun, considera  scriitorul, care spune că nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: ”Deşteaptă-te, române!”

 

”Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roşie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potenţial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea şi de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forţă care vizează oamenii”, a scris Mircea Cărtărescu duminică pe pagina sa de Facebook.

 

Scriitorul consideră că ”de-acum ne putem aştepta la represalii fizice împotriva personalităţilor oponente şi a protestatarilor, ca şi la o guvernare discreţionară, prin dictat”.

 

”Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere şi consecinţele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului. Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: «Deşteaptă-te, române!»”, afirmă Cărtărescu.

 

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” are loc duminica seara in Piata Victoriei si in mai multe  orase din tara.

 

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22